Esittely

Elävät kivet on Helsingin Evankelisten opiskelijoiden gospelkuoro. Kuoroon kuuluu noin kaksikymmentä laulajaa ja bändi (piano, kitara, basso, rummut). Kuorolaiset ovat pääkaupunkiseudulla asuvia ympäri Suomea kotoisin olevia eri alojen opiskelijoita. Toiset ovat jo valmistuneet ja siirtyneet työelämään.

Elävien kivien johtaja on Sari Pyykönen. Sari opiskelee kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa. Hän on seitsemäs kuoronjohtaja kuoron 27-vuotisessa historiassa.

Kuoron ohjelmisto on suurimmaksi osaksi omaa, kuoron nykyisen johtajan sekä aiempien johtajien ja kuorolaisten käsialaa. Ohjelmistossa on sekä menevää musiikkia, että herkkiä ja koskettavia lauluja. Kuoron musiikissa kuuluu ilo laulamisesta, laulujen sanomasta sekä mahdollisuudesta viedä sanomaa Jeesuksesta laulamalla eteenpäin.

Kuorolla on vuosittain muutamia omia konsertteja, ja lisäksi olemme usein laulamassa myös jumalanpalveluksissa. Ulkomaanmatkoja on tehty Ruotsiin, Unkariin, Venäjälle ja Viroon. Kuoro on myös tehnyt seitsemän levyä: "Elävät kivet", "Riemulähteellä", "Suuri Hän on", "Joulu", "Rajapyykkejä". Vuonna 2012 ilmestyi kokoelmalevy "Mosaiikki" aiemmista levyistä. Uusin levy "Pohjapiirros" julkaistiin vuonna 2017.

  Loimaan kirkossa
Kuva: Henri Hedborg

Kuoro Unkarissa
Kuva: Matti Erkama